top of page
פודקאסט עושים שיחה

עעע

שמעון פרנס מארח אנשים מרתקים לשיחות אינטימיות

  • עקבו אחרינו בפייסבוק!
  • אפליקציית רשת עושים היסטוריה (למכשירי אנדרואיד)
  • להאזנה באייטונז (למכשירי אפל)
  • RSS

מחוללות אהבה - מה טו באב מלמד אותנו על אהבה?

לרגל טו באב, חג האהבה היהודי, רוני קרביץ עוקב בפרק ספיישל ייחודי אחר המחוללות ברכמים, להבין מה היה הסוד שלהם, ואחר סיפור אהבה מטלטל מאותה התקופה, כדי להבין איזו השראה נוכל לקבל מהם גם בעידן האפליקציות להיכרויות.
לרישום למלגת נפש יהודי לסטודנטים.ות 

https://nefeshyehudi.co.il/

EP24- TUBEEAV

להתבונן פנימה: המהפכה השקטה של תנועת החסידות

קל לזהות אותם מבחוץ, אבל רק מעטים מכירים לעומק את עולמה הרוחני והפנימי של תנועת החסידות. 
בפרק הזה רוני קרביץ מראיין את הרב משה תיק, שמסביר מי ייסד אותה ועל איזה רקע, מה הקשר שלה אל תורת הקבלה, ולמה העקרונות שלה ממשיכים להניע רבים עד היום.
לרישום למלגת נפש יהודי לסטודנטים.ות 

https://nefeshyehudi.co.il/

EP23- chasidut

התנועה שהקדימה את זמנה: מהי תנועת המוסר?

האם אתם מצליחים לזהות ברחוב את ההבדלים בין אדם מהזרם החסידי לבין אדם מהזרם הליטאי? השוני בתוך החברה הדתית מורגש היטב, אך האדם הפשוט ברחוב לא תמיד יבחין בהבדלים. הפרק הזה הוא פרק ראשון במיני סדרה על הזרמים השונים ביהדות, בו נתמקד בתנועת המוסר- הזרם הליטאי. מה מאפיין את הזרם? מה האידיאולוגיה והחזון שלו? ולמה קוראים לזרם תנועת המוסר? ובעיקר: מהם הכלים שיש לו למיקוד עצמי ופנימי ולמה היא נחשבת לתנועה שהקדימה את זמנה.

לינק לרישום למלגה https://nefeshyehudi.co.il/
לינק לקורס הדיגיטלי (ללא תשלום) https://nefeshyehudi.ravpage.co.il/goals

EP23- Musar

איך מוזיקה מעצבת את חיינו?

מוזיקה תמיד הצליחה לדייק רגשות, לתת פרשנות לתחושות, להעביר מסרים ולתווך מציאות. מתי בפעם האחרונה התעמקתם במוזיקה שאליה אתם מאזינים? מה יש לה, למוזיקה, ללמד אותנו? איך היא מצאה את דרכה לעמקי נשמתנו? ובאיזו צורה נכון להשתמש בה? הפעם רוני קרביץ מאחר את הזמר ויוצר, יהונתן ניצן, לשיח על האיכויות של המוזיקה והצורה בה הוא משתמש בה.

EP22- Music

הסקרנות של ניבי- פרק לזכר ניב רביב

הכוח של הזיכרון הוא לקחת את העבר ולהנכיח אותו בהווה. בכך, במובן מסויים, אנחנו משככחים במעט את הכאב על מה שכבר איננו. וזה, אולי, מה שאנחנו מבקשים לעשות לאחר אובדן. לזכור, כלומר להמשיך לחיות איתו ובכך "להחיות" אותו בליבנו. הפעם בפרק מיוחד ליום הזיכרון, נדבר על יצא הלמידה והסקרנות של ניב רביב ז״ל שנרצחה במתקפה האכזרית בשבעה באוקטובר יחד עם בן זוגה ניראל. בעזרת סיפורי המשפחה והחברים נבין מה ניתן ללמוד מהם ואיך אפשר ליישם זאת בפועל בחיינו.

האירוע התקיים במסגרת פרויקט "אחים לנצח", שהוקם לאחר ה 7.10 כדי לזכור באופן עמוק ומשמעותי יותר את הסטודנטיות והסטודנטים של נפש יהודי אשר נרצחו במתקפת הטרור האכזרית. תוכלו גם אתם לקחת חלק כאן https://achimlanefesh.org.il/al/

EP21-niv

ליל הסדר- לא עוד חג

כולנו מחכים לרגע הזה בליל הסדר שבו הקטנטנים עומדים על הכיסא ומתחילים לשיר. הרגע הזה הוא אולי החמוד ביותר בחג, אבל הוא גם רגע חשוב ביותר בבניית שרשרת בת אלפי שנים של מסורת יהודית. רוני קרביץ מארח את הרב צבי אזרחי, איש חינוך ומרצה בנפש יהודי, שמסביר מדוע דווקא ליל הסדר מכל החגים הוא החוליה המקשרת בין סב, בנו ונכדו? מה התפקיד שלנו בליל הסדר? ואיך כל זה קשור לסלט?

EP20-nefesh_passover

האמון בהנהגה באמת נסדק?

"אחרי אירועי השבעה באוקטובר המצב היה קשה מאוד ועצוב מאוד אבל לא קטסטרופלי" מספר ד"ר ליאור אלפרוביץ', היסטוריון, ומרצה בנפש יהודי לרוני קרביץ. מה הסוד המנהיגותי שהפך את היהדות לאחת התרבויות השורדות ובעתיקות בעולם? מדוע המצב לא גרוע כמו שחשבנו? כמה אנשים עלו ארצה מתחילת המלחמה, ומה ההנהגה שלנו צריכה לעשות כדי לשקם אמון שנפגע?

EP19-nefesh

מנהיגות- לא מה שחשבתם

השבעה באוקטובר העלה מחדש את שאלת המנהיגות- מהי מנהיגות במאה ה21? איזו יכולת מרכזית דרושה עבור מנהיגות ראויה ואיך כל זה קשור לאמון? הפעם רוני קרביץ מארח את ד"ר ליאור אלפרוביץ', היסטוריון ומרצה בנפש יהודי, לשיחה על ההגדרה שלו למנהיגות ועל השפעת המנהיגים על הציבור.

EP18-nefesh

איך צומחים מכישלון?

כולנו יודעים מהי תחושת כישלון, אך כמה מאיתנו באמת קמים לאחר כישלון וממשיכים לנסות עד להצלחה? בפרק הזה רוני קרביץ מארח את זיו יוסף, רכז סניף האוניברסיטה העברית הר הצופים של נפש יהודי בשיחה על מושג הכישלון, מה הוא אומר עלינו? באיזה אופן ניתן להתמודד איתו? ואם כבר נופלים, איך נופלים נכון כדי לצמוח אחרי הנפילה?

EP17-nefesh

סוד החשיבה היהודית

התלמוד נשמע לנו כמו טקסט ישן ומבולגן בעל תפיסות ארכאיות אך למעשה הוא מעודד גמישות מחשבתית, חשיבה אסוציאטיבית, מהותנות וכלים נוספים שעומדים בבסיס לחשיבה היהודית. רוני קרביץ מארח את דודי ווינברג, מרצה בנפש יהודי, לשיחה על המטרה של התלמוד ואיך הוא יכול לאמן אותנו אותנו לעיבוד והעמקה של ידע.

EP16

הסיבה האמיתית לאנטישמיות

מדוע באמת קיימת אנטישמיות ומה השיעור שלנו בעקבותיה? האם יש לעם היהודי תפקיד והאם הוא הצליח במשימה הזאת? בפרק זה רוני קרביץ מארח בשנית את הרב נתן רוזן בכדי לנסות ולענות על הסוגיה הזו.

EP15

שנאת יהודים- כל הסיבות לאנטישמיות

למה שונאים יהודים? אלפי שנים שהעם היהודי הוא עם רדוף- אבל למה? הפעם רוני קרביץ מארח את נתן רוזן, מרצה לפילוסופיה יהודית, על כל הסיבות לאנשטישמיות. יחד הם מנסים לפרק את הנימוקים השונים לגורמים כשלבסוף נתן טוען שהסיבות הן בעצם תירוצים לתכלית אחת גדולה יותר.

EP14
bottom of page